onsdag 26. august 2009

Godt i gang!!


Da er vi godt i gang med det nye livet vårt her i Singapore! Dvs. jeg og Kristian bare later oss. Vi er på lekeplassen, er på lekegruppe i Sjømannskirken, bader i det deilige bassenget vårt og tar noen handle -og rusleturer. Men er på utkikk etter en barnehage i nærheten - for i barnehage skal han!! Haster bare ikke sånn - han er jo minstegutten og deilig å ha masse tid til han. Han savner mormor og mossa og oldemormor og skal stadig ta fly til Norge. Han tror de bare leker med Eilin nå og det liker han ikke! Og dessuten blir mossa veldig glad hvis han kommer og kjører båt sammen med han, sier han!! Skype er jo en fin ting og han sier hei til Ida nesten hver dag - så hiv dere på Skype, folkens!!

Andreas og Martine er godt i gang på skolen uten tårer og sinne! Går over all forventning selv om Martine har kommet i en noe "nerdete" klasse som hun sier selv!! Det er ingen skandinavere i klassen og det er nok et savn. Men hun håper å skifte klasse om noen uker - så hun står på med lekser! Hun har dessuten begynt med Hip Hop dans etter skolen og det var gøy!

Andreas kom rett i mainstream klasse etter en meget god engelsktest! Men det er høyt nivå - han sliter med matte for første gang!! Og gjør lekser hjemme for første gang ! Så det gjelder å lage noen gode arbeidsrutiner nå med en gang, for her må det jobbes!! Han spiller fotball med Sjømannskirken hver lørdag og det var hardt nok - to timers spill i denne varmen - han gikk rett i dørken etterpå! Det var bare å dra innom nærmeste McDonald's og fylle på!!

Bjørn er også igang uten tårer!!! (Bare sinnetårer når det blir for mange IKEA besøk) Tror han trives i jobben og er iallefall blid og fornøyd! Er sjelden hjemme før klokka sju så det blir sein middag. (Les kveldsmat for Kristian!). Etter vi har spist er det ofte en runde med shopping for å fylle opp leiligheten. Kan ikke påstå at det er akkurat hjemmekoselig her enda, men det hjelper. Ligner forøvrig på hvilken som helst side i en IKEA katalog!! Så vårt S'pore hjem blir et IKEA hjem! Skal forresten kjøpe kaffemaskin idag!! Har endelig funnet Nespresso! De begynte å selge i S'pore for bare et par mnd siden, så det var jo flaks for meg!

Leiligheten er vi fornøyd med - ikke så stor riktignok - men stor nok! Også til å ta imot masse besøk! Uteområdet her er flott, med bassenger, boblebad, lekeplass, grillområde, basketball og tennisbaner og til og med en golfsimulator!! Skygym i 38 etasje og en gym på bakkeplan - så ingen grunn til å ligge på latsiden her!! 5 min gange nedover elva og vi er midt i smørøyet når det gjelder resturanter og uteliv. Så vi skal nok ikke kjede oss! Utsikt har vi også - vi bor i 27 etasje og det er høyt! Barnesikring er montert! Gardiner er det værre med - de kommer først om 2 uker......

Har jo god tid så igår bakte jeg brød til Bjørn og grove rundstykker til oss andre. Blir så lei av luftbrød. Det smakte! Ellers så har vi hatt norsk laks til middag og idag skal vi etter Martines ønske ha fiskekaker. Vet ikke om de blir helt som mormor sine da........ Må jo tilstå at vi ikke har laga middag hver dag - er jo så mange muligheter til å spise ute her, og har allerede fått noen favorittsteder. I morgen har Andreas bursdag så da får vi se hvor han vil spise! Kake skal han iallefall få!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar